Ουρανούπολη

Η  Ουρανούπολη είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Χαλκιδικής και η κύρια πύλη εισόδου για το Άγιο Όρος. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Χερσονήσου του Άθω της Χαλκιδικής και αποτελεί τον τελευταίο κατοικημένο οικισμό προ του Άθω.

Απέχει περίπου 12 χλμ. από τα Νέα Ρόδα και είναι μια ζωντανή πολιτεία όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων βρίσκεται η Μονή Ζυγού, ένα από τα πρώτα μοναστήρια που ιδρύθηκαν το 10ο αιώνα και είναι προσπελάσιμο και από γυναίκες, καθώς εδαφικά δεν ανήκει στην επικράτεια του Αγίου Όρους.

Λίγο πριν από τα σύνορα του Αγίου Ορους βρίσκεται το Φραγκόκαστρο, ενθύμιο της περιόδου της Φραγκοκρατίας στην περιοχή.

Από το λιμάνι της Ουρανουπόλεως καθημερινά πραγματοποιούνται οι θαλάσσιες συγκοινωνίες για το Άγιον Όρος καθ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ τους θερινούς μήνες πραγματοποιούνται και κρουαζιέρες προς αυτό στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν και γυναίκες καθώς η περιήγηση γίνεται από απόσταση χωρίς να παραβιάζεται το Άβατον.

Επίσης από το λιμάνι της πραγματοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες καθημερινά δρομολόγια στα απέναντι νησιά Δρένια, ενώ μπορεί κανείς να ενοικιάσει λέμβο και να επισκεφθεί και το απέναντι κατοικημένο νησί Αμμουλιανή. Είναι ανεπτυγμένη τουριστικά και αποτελεί ελκυστικό προορισμό για παραθέριση και αναψυχή, ειδικότερα από οικογένειες.

Ουρανούπολη

Διαμοιρασμός:
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.